Polityka prywatności

1. Informacje ogólne

  1. Serwis Internetowy www.gpjp.pl jest własnością firmy IT-ray z siedzibą w Bystrej ul.Pogodna 11, NIP: 9372455871. Serwis Internetowy realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu poprzez:
    — Dobrowolne wprowadzanie informacji w formularzach, ankietach i komentarzach.
    — Zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookie (tak zwane ciasteczka).
  2. Ochrona danych odbywa się zgodnie z wymogami powszechnie obowiązujących przepisów prawa (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz krajowe regulacje w w/w zakresie, w tym zwłaszcza ustawa o ochronie danych osobowych).
  3. Dane przechowywane są na zabezpieczonych serwerach.
  4. Dane osobowe podawane w formularzach są traktowane jako poufne i nie są widoczne dla osób nieuprawnionych.
  5. Administrator serwisu nie odpowiada za treści publikowane przez użytkowników za pomocą facebooka.

2. Administrator danych

  1. Firma IT-Ray jest administratorem danych użytkowników serwisu w zakresie: Przetwarzania danych w celu autoryzacji użtkownika dodającego fotografie/grafiki do serwisu: pozyskiwane dane to tylko adres e-mail i adres IP urządzenia z którego loguje się użytkownik.
  2. Dane osobowe przetwarzane są:
    — zgodnie z przepisami dotyczącymi ochrony danych osobowych,
    — zgodnie z Polityką Prywatności,
    —w zakresie i celu niezbędnym do dodania fotografii i opisu za pośrednictwem serwisu,
  3. Każda osoba, której dane dotyczą, ma prawo do: dostępu do danych, sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo sprzeciwu oraz prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  4. Usunięcie danych osobowych może nastąpić na skutek cofnięcia zgody bądź wniesienia prawnie dopuszczalnego sprzeciwu na przetwarzanie danych osobowych.
  5. Kontakt z osobą nadzorującą przetwarzanie danych osobowych jest możliwy drogą elektroniczną pod adresem e-mail: admin@gpjp.pl
  6. IT-Ray nie udostępniania danych osobowych innym podmiotom niż upoważnionym na podstawie właściwych przepisów prawa lub umów o powierzeniu przetwarzania danych osobowych.
  7. Dodatkowym zabezpieczeniem dla użytkoników jest konieczność stworzenia skomplikowanego hasła: musi zawierać conajmniej 6 znaki, musi zawierać wielkie litery, nie może zawierać nazwy użytkownika, musi zawierać cyfry.

3. Informacje o plikach cookies

Serwis Internetowy korzysta z plików cookies (tak zwanych ciasteczek).
Pliki cookies stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron Internetowych serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony Internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym.
Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator serwisu.
Pliki cookies wykorzystywane są w celu tworzenia statystyk, które w rezultacie pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownicy korzystają z serwisu www.gpjp.pl, co umożliwia ulepszenie struktury i zawartości serwisu Internetowego.

Oprogramowanie do przeglądania stron Internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka Internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
Ograniczenie funkcjonowania plików cookies przez użytkownika może wpłynąć na poprawne funkcjonowanie serwisu. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności firmy google, aby poznać zasady korzystania z plików cookie wykorzystywane w statystykach: Polityka ochrony prywatności Google Analytics (http://www.google.pl/intl/pl/analytics/privacyoverview.html).

Dostawcy zewnętrzni, w tym Google, używają plików cookie do wyświetlania reklam na podstawie poprzednich odwiedzin użytkownika w witrynie reklamodawcy. Pliki cookie DoubleClick umożliwiają firmie Google i jej partnerom wyświetlanie użytkownikom konkretnych reklam na podstawie ich odwiedzin w Twojej witrynie i/lub innych witrynach internetowych. Użytkownicy mogą zrezygnować z wykorzystywania pliku cookie DoubleClick do wyświetlania reklam opartych na zainteresowaniach na stronie Ustawienia reklam (Użytkownicy mogą też zrezygnować z wykorzystywania plików cookie innych firm do wyświetlania reklam opartych na zainteresowaniach. Wystarczy wejść na stronę aboutads.info).